Снимка БулфотоДържавният глава върна за разглеждане пореден Закон. Румен Радев наложи

...
Снимка БулфотоДържавният глава върна за разглеждане пореден Закон. Румен Радев наложи
Коментари Харесай

Румен Радев спря промените в ЗУТ

Снимка Булфото

Държавният глава върна за разглеждане следващ Закон. Румен Радев наложи несъгласие на разпореждания от Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията, признат от 44-то Народно заседание на 27 януари 2021г.

В претекстовете си президентът декларира, че поддържа напъните за рационализиране на настоящата нормативна уредба в региона на устройството на територията, капиталовото планиране и строителството. В същото време обаче въведените законови положения не подсигуряват в задоволителна степен упражняването и отбраната на правата на жителите и юридическите лица. Въведената опция за правосъдно обжалване на Общите устройствени проекти е голословно лимитирана както по време, по този начин и от позиция на кръга оправомощени субекти, сочат претекстовете.

Новата уредба не съдържа задоволително гаранции, че виновната и публично значима задача на общините да реализират процедурите по отчуждаване ще бъде изпълнявана прецизно, в период и в публичен интерес. Вместо това основава предпоставки да бъдат лимитирани права на разнообразни субекти, счита Радев, написа tribune.bg.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР